Kalastajan Kanavan jigisetti by Veka

Kalastajan Kanava on suunnitellut ahvenelle ja kuhalle monikäyttöisen ja helppokäyttöisen jigisetin jigikalastustusharrastuksen alkumetreille tai pidemmällekin. Setissä on uusi Twisting shad -jigi ja kuten nimikin kertoo, jigi pyörittää uidessaan pyrstöä ja samalla vatsa keinahtelee puolelta toiselle. 

Jigisetissä on sekä ahvenjigit kuin kuhajigit sekä jigipäät koukkuineen. Tältä sivulta saat vinkit värin valintaan ja myöhemmin löydät täältä myös videon vinkkeineen jigien monipuoliseen käyttöön. Katso video Kalastajan Kanavan jigisetin lanseerauksesta.

Kalastajan Kanavan jigisetti by Veka

Jigisettiin sisältyy viisi jigiväriä ahvenelle ja neljä jigiväriä kuhalle. Kutakin väriä on pakissa aina neljä. Lisäksi pakkiin sisältyy jigipäitä niin ahvenen kuin kuhan kalastukseen. Ahvenelle: 5 ja 10 g:n päät koossa 1/0 ja kuhalle: 7 ja 12 g koossa 3/0.

Kalastajan Kanavan Twisting Shad -jigisettiä on saatavilla ainoastaan Tokmannin myymälöistä. 

Värimaailma on valittu tarkasti omien ja kerättyjen kokemuksien perustella. Ajatuksena on kattaa mahdollisimman monipuoliset olosuhteet. Veden väristä, valoisuuteen, auringosta pilviseen ja vähän vuodenaikojakin huomioiden. 

Lue vinkkit jigisetin värien käyttöön


Kuhajigit

Ruskea-hilehopea:
Todellinen kuhajigien yleisväri läpi avovesikauden. Mainio saaliskalajäljitelmä matalassa ennen kutua ja kudun jälkeen toimii pohjalinjassa viihtyville kuhille ihan kauden päätyyn saakka. 

Hilehopea-valkoinen:
Moni aloittaa kuhapäivänsä valkoisilla sävyillä, eikä suotta. Todella toimiva väri oikeastaan veden sävystä välittämättä. Lisäksi tästä voi jigitusseilla maustaa itselleen vaikka minkä värisen keitoksen - joskus kirkkailla keleillä kuha saattaa hieman karsastaa hileselkää, joten valitse silloin ruskea-hilehopea sävy.

Tummaoliivi-kulta:
Monipuolinen ottipeli niin järvellä, merellä kuin jokivesissä. Toimii keväästä syksyyn niin sameissa kuin kirkkaissa vesissä ja kelillä kuin kelillä. Maistuu erinomaisesti myös ahvenelle. 

Lila-pinkki: 
Kylmien vesien huippuvärejä kuhalle ennen kutua ja ison kuhan väri! Kylmissä vesissä lila-pinkki on näyttänyt kyntensä myös syksyllä. Tosin en jarruttelisi kokeilemasta myös aivan kesähelteilläkään - ajoittain tämä väritys on ollut aivan suvereeni, ja silloin on tosi vaikeaa hakea vastinetta. Komppaa erinomaisesti "luomuvoittoista" kolmikkoa.


Ahvenjigit

Musta-hilehopea:
Salakan, särjen, jopa muikun imitaattori. Kylmissä vesissä niin keväällä kuin loppusyksystä aivan erinomainen, mutta toimii hyvin myös lämpimissä vesissä. Tästä väristä voi myös tussata hyvinkin erilaisia ottivärejä.

Olivii-hilehopea:
Ahvenenkalastajan välttämätön väriyhdistelmä, jos kalastaa kirkkaissa vesissä ja saisi valita vaan yhden värin mukaan vesille, niin varsin todennäköisesti se olisi juuri tämä. Vaan on tämä väri toiminut jopa hyvin tummissa humusjärvissäkin. Suosittelen kokeilemaan myös kuhahommissa.

Sini-hopea:
Tämä varsin luomuvärinen kalajigi jaksaa yllättää. Parhaimmillaan kirkkaalla säällä, vaan toimii ajoittain hämmentävän hyvin lähes pimeässä. Sinistä kannattaa kokeilla kirkkailla keleillä myös sameammissa liemissä. Vinkiksi: Tussatkaapa oranssi vatsa kesäkuun lopulla ahvenen kudun jälkeen, saattaa yllättää. 

Tummanvihreä-oranssi: 
Täsmäase humusvesien ahvenille. Ja saa tottavie kokeilla myös kirkkaissa. Ajoittain ihan timanttia matalissa vitapuskissa ja kivikoilla. Vinkki: Tämä väri on kovasti myös haukien mieleen, eli matalassa kannattaa käyttää puruperuketta. Kannattaa kokeilla myös nirsoilevalle kuhalle. 

Musta-keltainen:
Kovan luokan kontrastiväri ahvenelle etenkin matalan veden kalastukseen. Kova kesällä, mutta ajoittain ihan ylivoimainen väri kylmän veden aikaan keväällä, kun ahventa löytyy matalammilta lahtialueilta.

p_1.jpg
kk_9.jpg
kk_7.jpg
kk_8.jpg
kk_3.jpg
kk_5.jpg
kk_4.jpg
kk_2.jpg
p_8.jpg
kk_1.jpg
kk front_2.jpg
kk front_3.jpg