PINNALLA

Kalastajan Kanava Uivassa 13.-16.8.2020

January 01, 2020

Kalastajan Kanava osallistuu tänä vuonna Uiva-venenäyttelyyn mediayhteistyökumppanina. Tuomme paikalle Kanavan Faster 570 -veneen sekä Alutroll Flatfish 400 -veneemme. Paikalla on Jyri sekä Anne-Maarit sekä satunnaisesti Kanavan taustajoukkoja. Pyrimme saamaan myyntiin myös Kalastajan Kanavan jigivavat Aapon ja Kössin sekä muutamia tuoteherkkuja. 

Uiva järjestetään siis Helsingin, LAUTTASAARESSA (Vattuniemen Puistotie 1, 00210 HELSINKI) ja tapahtuma on avoinna: TO 13.8. JA PE 14.8. KLO 12–20 • LA 15.8. JA SU 16.8. KLO 10–18. 

Huomaa, että veneitä pääsee koeajamaan perjantai-iltana, joten tule piipahtamaan silloin, jos veneen hankinta on listalla.

Käytännölliset kalastusvaatteet

April 08, 2020

Hyvä kalastusvaate on veden- ja tuulenpitävä sekä kevyt ja huomaamaton käyttää. Me olemme käyttäneet Didriksons-kalastusvaatteita reilun vuoden ja olemme pitäneet niistä monestakin eri syystä.

Teimme oheisen videokoosteen Didiriksonsin kalastukseen suunnitelluista vaatteista ja nyt huhtikuun ajan seuraajamme saavat oheisen linkin kautta -20 % alennusta heidän kalastusvaatteistaan. Tilaamalla tämän linkin kautta tuet samalla myös Kalastajan Kanavan sisällöntuotantoa pienellä panoksella.

(Huom. alennus on voimassa huhtikuun loppuun asti oheisen linkin kautta).

Jos haluat tietää jostain vaatteesta tarkemmin, laita viestiä, sillä kaikki linkin vaatteista ovat olleet meillä testissä info (at) kalastajankanava.fi.

terkuin Anne-Maarit & Jyri

P.s. Jos sinua kiinnostaa tilata seuralle tai tiimillesi vaatteita painatuksella, on sekin mahdollista, laita silloinkin meille viestiä ☺️

Kalastajan bingo

January 01, 2020

Nyt hieman viihdettä hankalien aikojen keskelle. Rakensimme kalastajien iloksi karanteenibingon. Laita viestiä, kun saat bingon ja samalla kuvia siitä, miten saavutit sen puuhailuinesi. Voit ladata tulostettavan bingon ohesta

Mikä koukuttaa vapaa-ajan kalastuksessa vuonna 2019?

February 04, 2019

Kalastus on suosittu harrastus, sillä noin 1,5 miljoonaa suomalaista ilmoittaa kalastavansa vuosittain Luonnonvarakeskuksen vapaa-ajankalastustilaston mukaan. Yksi alan suurimmista digimedioista Kalastajan Kanava koosti yhteenvedon näkyvissä olevista kalastuksen trendeistä.

Lue lisää tiedotteesta: Kalastusharrastus monipuolistuu, uuden kokeilu ja sisävesikalastus kiinnostavat

Kuvapyynnöt:

Anne-Maarit Sepling

tuottaja

Kalastajan Kanava

anne-maarit.sepling@eforte.fi tai 050 5454 014

Kalastajan Kanavan Vinkkinurkka Vene 2019 -messuilla

February 04, 2019

​Kalastajan Kanava tuo Vene 2019 -messuille Vinkkinurkan! Tarjolla vinkkejä, apua kädestä pitäen, koukkujen vaihtoa sekä mielenkiintoisia tuotteita.

Lue lisää, mitä Vinkkinurkassa tapahtuu.

Kalastajan Kanavalta nyt myös podcasteja

June 02, 2018

Suomessa melkein joka perheessä vähintään yksi kalastaa ainakin ajoittain. Kalastus onkin Suomen yksi suosituimmista harrastuksista - jopa 1,5 miljoonaa sanoo kalastavansa vuosittain. Kalastusaiheisia radio-ohjelmia ei kuitenkaan ole ollut tarjolla eikä myöskään podcastejä. Nyt Kalastajan Kanava ryhtyy tuottamaan Kalastajan Radiota Nelonen Median Suplaan eli suoratoistopalveluun.

 

Kaikille kalastuksen harrastajille ja aiheesta kiinnostuneille Kalastajan Radio julkaisee viikoittain podcastin eli verkosta kuunneltavan tallennetun radiolähetyksen ajankohtaisista aiheista kuten mitä ja miten voi kyseisessä kuussa kalastaa, mielenkiintoisia kalastavia vieraita, kalastuksen päätöksentekoon liittyviä teemoja sekä tarinointia erilaisista kalastuskohteista Suomessa.

 

Kalastajan Kanavan vetäjä Jyri Kuusisalo ja Kalastajan Radion toimittaja kertoo: ”Ryhdyimme selvittämään talvella mahdollisuuksia toteuttaa podcasteja seuraajiemme pyynnöstä. Nelosen Median Supla kiinnostui ajatuksestamme ja nyt kesäkuun alusta lähtien Suplassa ilmestyy keskiviikkoisin uusi jakso Kalastajan Radiota.”

 

Supla eli suoratoistopalvelu tarjoaa radiokanavien tallennetut uusinnat sekä monenlaisia ohjelmia podcasteina. Suplan ohjelmia voi kuunnella oman kännykän kautta lataamalla Supla-sovelluksen sovelluskaupasta tai omalla tietokoneella osoitteessa www.supla.fi.

 

Nelonen Median Suplan tuottaja Annika Takaniemi: ”Suplalla on yli 350 000 vakiokäyttäjää kuukaudessa, ja käyttäjämäärä on jatkuvassa kasvussa. Moni ahkera radion kuuntelija on viime aikoina alkanut kuunnella myös podcastejä, koska kuunteluajankohdan voi valita omaan elämänmenoon sopivaksi. Suplan käyttö on kätevää, sillä se jättää kädet vapaaksi, eli samalla voi tehdä muuta - lenkeillä, pyöräillä, ajaa autoa, tehdä puutarhatöitä, laittaa pyykkiä tai ruokaa. Jatkossa Suplaa kuunnellaan myös kalassa, kalaan ajaessa tai venettä varustellessa.”

 

Kumppanina Kalastajan Radiossa on Metsähallitus. Metsähallituksen Eräpalveluiden viestintäpäällikkö Aku Ahlholm kommentoi: ”Me haluamme olla siellä, missä asiakkaammekin ovat. Ovat he sitten messuilla, järvellä, netissä tai podcastingeissä, me tuomme asiantuntijamme saapuville. Kalastus herättää intohimoja, ja me olemme sitä varten, että kaikki saavat kysyä ja kommentoida.”

 

Kalastajan Radion ensimmäinen podcast julkaistaan Suplassa 6.6.2018 osoitteessa www.supla.fi ja aiheena Kalaan kesäkuussa – mitä ja miten voi kalastaa kesäkuussa Suomessa.

 

Lisätietoja: Jyri Kuusisalo, Kalastajan Kanavan vetäjä, jyri.kuusisalo@eforte.fi, 0500 415 779

Erämessuilla nähdään

May 24, 2018

Kalastajan Kanava on yhteistyössä Raymarine Finlandin kanssa Erämessuilla tänä vuonna. Raymarinen osastolla onkin mielenkiintoista nähtävää ja kuultavaa! Paikalla on nimittäin sekä Raymarinen elektroniikka-auto ja Kalastajan Kanavan vene. Lisäksi saattaa paikalle ilmestyä kalastuskajakki. 

Myös mielenkiintoista kuultavaa on ständillä. Kaikkina päivinä ständillä on kalastuselektroniikkaan liittyviä vinkkituokioita. Informoimme sisällöistä lähipäivinä täällä sekä Facebookissa.

Voit hankkia myös edulliseen messuhintaan Raymarinen elektroniikkaa ständiltä sekä joitakin Kalastajan Kanavan tunnustuotteita. Näistäkin lisää lähemmin.

Nähdään messuilla!

Kalastuspäiväkirja starttaa YouTubessa

April 17, 2018

Tänään starttaa Kalastajan Kanavan YouTubessa Kalastuspäiväkirja-livet. YouTubeseuraajamme ovat pyytäneet monesti livelähetyksiä YouTubeen ja nyt aloitamme sarjan nimellä Kalastuspäiväkirja. Kalastuspäiväkirjassa kerromme tosi tarinoita kalareissuista, mitä siellä on tapahtunut, mitä opittu ja mitä havaittu. Voit kysyä aiheen tiimoilta mitä tahansa suorassa lähetyksessä, mutta liven voi aina katsoa myös jälkikäteen ja kommentoida videota jäljestä. Kalastuspäiväkirja-lähetyksiä tulee säännöllisen epäsäännöllisesti koko avovesikauden läpi.

Tervetuloa mukaan! Muista laittaa Kalastajan Kanavan YouTube seurantaan, näin tiedät milloin Kalastuspäiväkirja tulee.

 

p.s. jos haluat, että teemme lähetyksen sinun kalastusseuduilta, laita viestiä niin katsotaan milloin pääsisimme teille tekemään lähetystä!

GOEXPOssa tarjolla kalastajan teemapäivät ja enemmän vinkkejä - yhteistyössä Kalastajan Kanava

December 13, 2017

Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä kevään 2018 GOEXPOssa Outdoorin kalastusosio uudistuu ja tarjoaa enemmän hyötysisältöä kolmen eri teemaisen päivän aikana kalastuksen harrastajille.

 

Kalastajan Kanava tuottaa yhteistyössä messujen kanssa teemapäivien ohjelma- ja vinkkisisältöjä ja lähettää paikanpäältä live-lähetyksiä. Kalastajan Kanavalla on messuilla iso ständi, jossa pääset tutustumaan Kanavan uuteen veneeseen sekä kysymään vinkkejä kanavan vetäjältä Jyri Kuusisalolta sekä paikalla olevilta muilta kalastuksen asiantuntijoilta. 

#Kalastusvenekaikille

October 31, 2017

Kalastusveneet puhuttavat kaikkia kalastajia nuorista vaareihin. Monilla on havaittavissa kasvavaa venekuumetta jo ennen vuosittain järjestettäviä Venemessuja. 

Kalastajan Kanava saa jatkuvasti paljon kysymyksiä siitä, millainen on hyvä kalavene ja miten kalavene kannattaa varustella, joten nyt #kalastusvenekaikille-sarjassa avaamme asiaa selkeiden konkreettisten esimerkkien avulla. 

#Kalastusvenekaikille-sarjassa varustelemme Terhi 385, Terhi 445 sekä Faster 460-veneet kalastuskäytöön, mutta huomioimme myös muun veneilykäytön. Eli kyseessä on todellakin koko kansan kalaveneet.

 

Venepaketit kalastusvarusteineen rakennetaan seuraavasti:

-  Terhi 385 + Torqueedo-sähköperämoottori kalastusvarusteineen kustantaa noin 5 000 euroa

-  Terhi 445 C + Honda 30 hp kalastusvarusteineen kustantaan noin 12 500 euroa

-  Faster 460I + Honda 50 hp kalastusvarusteineen kustantaa noin 25 000 euroa

Valitsimme veneet suosituimmista koko- ja hintaluokista. Tavoitteena veneiden varustelussa on ottaa huomioon erilaiset kalastuskäytöt heittokalastuksesta vetouisteluun ja jopa passiivikalastukseen. Sarjassa käsitellään kalastusvarustelun suunnittelua, veneen valintaa, varusteiden sijoittelua ja itse varusteita. Tavoitteena on antaa vinkkejä uutta kalastusvenettä harkitsevalle, mutta yhtä lailla ajatuksia vanhan veneen kalastusvarustelun kehittämiseen.

Sarjaa voi seurata Kalastajan Kanavalla marraskuusta helmikuun loppuun erilaisten livelähetysten merkeissä, minivideoina ja varsinaisina veneiden esittelyvideoina YouTubessa sekä lopulta tulla tutustumaan veneisiin Venemessuille Messukeskukseen 9.-18.2.2018 välisellä ajalla. 

Yhteistyökumppaneina sarjassa ovat:
Terhi ABS Boats 
Faster Aluminium Boats 
Honda Marine Finland 
Torqeedo

Kalastajan Kanava on nyt 2 vuotta

September 13, 2017

Tasan kaksi vuotta sitten julkaisimme ensimmäiset videomme ja samalla täällä Facebookissa otimme Kalastajan Kanavan ensimmäiset askeleet. Paljon on kahteen vuoteen mahtunut. Paljon hyvää, ajoittain ”hikisempiäkin hetkiä”, mutta päivääkään emme vaihtaisi pois. Koko ajan kehitämme uusia kujeita tulevaisuutta silmällä pitäen ja seuraamme herkällä korvalla alan uusimpia tuulia. Paljon on tehty, mutta huomattavasti enemmän on vielä tekemättä. 

Suurin kiitos kahdesta vuodesta kuuluu teille, seuraajillemme – teille joita varten tätä Kanavaa on rakennettu ja rakennetaan yhä vaan paremmaksi. Lisäksi haluamme kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitamme, jotka tekevät omalta osaltaan tästä työstä mahdollista.

Samaan aikaan ylitämme 7000 tykkääjän rajapyykin Facebookissa ja haluamme juhlistaa tätä päivää kaikkien kanavan tykkääjien kanssa ja laitamme pystyyn SYNTTÄRIARPAJAISET. Hyvä yhteistyökumppanimme Raymarine on lahjoittanut arpajaisten palkinnoksi Raymarine Dragonfly 4DSV –kaikuluotaimen, joka on varustettu CHIRP DownVision -tekniikalla. Erinomaisen tarkka ja erottelukykyinen kaikuluotain tuo varmasti lisäarvoa monelle omaan harrastamiseen.

Säännöt ovat lyhykäisyydessään seuraavat: Tykkää Kalastajan Kanavasta Facebookissa ja kommentoi tähän ketjuun, mitä sisältöä toivoisit Kalastajan Kanavan julkaisevan seuraavan puolen vuoden aikana. Kaikkien kommentoijien keskuudesta arvomme palkinnon voittajan 29.9. klo 20.30 ja julkaisemme hänen nimensä Perjantai-illan LivE-lähetyksen päätteeksi n. klo 21.30.

Kannattaa myös käydä klikkaamassa Kalastajan Kanavan YouTube-tili seurantaan, sekä seurata meitä myös Instagramissa ja Twitterissä. ISO KIITOS kaikille!

Hyvä kiertämään -kampanja

September 10, 2017

Hei sinä 13-17 nuori. Oletko miettinyt hauenkalastamista hyrräkelalla, mutta et ole vielä päässyt kokeilemaan? Tekisikö mielesi saada oma haukihyrräsetti, mutta joku syy on sen hankinnan estänyt. Kalastajan Kanava on huoltanut/korjannut ja kasannut nyt 3 kappaletta käytettyjä, mutta hyväkuntoisia hyrräkela-vapasettejä ja lahjoittaa ne eniten tarvitseville. Kolme settiä ovat kaikki hieman erilaisia ja eri tyyppiseen kalastukseen tarkoitettu. 

 

Säännöt: 
Kirjoita meille vapaamuotoinen hakemus joko oheiseen ketjuun, tai jos haluat tehdä sen luottamuksella ja yksityisesti, voit laittaa sen myös yksityisviestinä Kalastajan Kanavalle. Käsittelemme tällöin hakemuksesi raadin kanssa luottamuksella. Hakemuksia voit tehdä vain yhden ja vain yhtä vapa-kelasettiä kohden. Eli muista mainita heti hakemuksesi alussa, minkä setin haluaisit (tyyliin setti 1, setti 2 tai setti 3). Tällöin olet mukana juuri kyseisen setin valinnassa. Eli kerro, mikä seuraavista seteistä sopisi parhaiten omaan kalastukseesi ja miksi juuri sinä olisi se, jolle setti kuuluisi. Kisan päätyttyä Kalastajan Kanavan ”raati” vetäytyy miettimään, ketkä kolme nuorta ovat kyseisten settien uudet omistajat.

Raadissa ovat mukana Facebookin Hauenkalastajat-ryhmän perustaja Mikko Salonen, SVK:n kalastuksenohjaaja Jyri Haapanen ja Kalastajan Kanavan väki.

Kerro meille, minkä oheisista seteistä haluaisit ja miksi. Laita tarinasi meille Facebook-ilmoitukseen (https://www.facebook.com/kalastajankanava/posts/1953408544915964) tai viestinä viimeistään to 21.9. Tämän jälkeen raati kokoontuu ja Perjantai-illan Livessä 22.9. julkistamme kisan kolme voittajaa.

Settien lahjoittamisesta kiitos kuuluu oman ”varaston ohella” Jarkko Tattarille sekä erityisen iso kiitos Porin suurisydämiselle kalamiehelle Tero Seppälälle!

Ja tätä viestiä kannattaa jakaa, jotta saadaan mahdollisimman paljon nuoria mukaan!

Suomen suurinta heittokalastuskisaa voit tänä vuonna seurata suorana

September 08, 2017

Kalastajan Kanava ja Suomen suurin heittokalastuskilpailu Hong Kong Challenge toteuttavat yhteistyössä Rapalan ja Shimanon kanssa jotain uutta ja ennenkuulumatonta. Lauantaina 9.9.2017 laitamme kisastudion pystyyn Lohjalle Aurlahden rantaan, Hong KongChallenge kilpailun yhteyteen ja teemme paikan päältä lähemmäs 10 tuntia livelähetystä. Sisältöä riittää haastatteluista katsojakilpailuihin, tuloksista analyyseihin, startista maaliin.

 

Hengästyttävä määrä asiaa, jonka tulette näkemään kaiken suorana Kalastajan Kanavan Facebookissa lauantaina 9.9. klo 8.30 alkaen. Tällaista ei ole ennen nähty, joten tätä ei kannata missata!


Tervetuloa sankoin joukoin osallistumaan!!!!

Ohessa linkit livelähetyksiin:

1. lähetys

2. lähetys

3. lähetys

Kalastajan Kanava raportoi World Predator Classic Qualifying Finland -kisaa Vanajalta

August 31, 2017

Kalastajan Kanava raportoi Petäys Resortin maisemista Kanta-Hämeen sydämestä World Predator Classic -kilpailuun kuuluvan Suomen osakilpailun kuulumisia perjantai-illasta sunnuntai-iltapäivään asti suoraan tapahtumien ytimestä. Tänä vuonna kilpailuun osallistuu Vanajan vaativilla vesillä lähes 40 venekuntaa. Ennakkotietojemme mukaan kisasta tulee haasteellinen kuhansaannin osalta. Seuraa Kalastajan Kanavaa sekä kisan omaa Facebook-sivustoa: WPC Finland. 

Jigikalassa Kallen kanssa

June 24, 2017

Kalastajan Kanava esittää yhteistyössä Pro Kalastuksen kanssa sarjan jigikalastukseen liittyviä vinkkivideoita. Ensimmäisessä osassa Jigikalassa Kallen kanssa ollaan avaamassa matalan veden ahvenenkalastuksen saloja. Toisessa osassa kerrotaan Dropshot-kalastuksesta ja kolmannessa kuhan heittojigauksesta. Neljännessä osassa tutustutaan hauen kivikkokalastukseen. Videoilta saat vinkkejä lajin tekniikoihin, vieheisiin ja välineisiin, jotta onnistuisit parhaalla mahdollisella tavalla.

Vaatteella on väliä -dokumenttisarja alkaa

February 09, 2017

Noin 1,6 miljoonaa suomalaista kalastaa vuosittain, heidän lisäksi vesillä liikkuu lukuisia veneilijöitä sekä muita vesiliikuntalajeja harrastavia. Vesillä- ja jäälläliikkujat harvoin havahtuvat pohtimaan, miten vakavasta tilanteesta on kyse, mikäli he joutuisivat veden varaan. Asiantuntijoiden mukaan kyse on paljon asenteista; ei niin tapahdu minulle. Vaatteella on väliä -sarja perustuu asiantuntijahaastatteluihin ja käyttäjäkokemuksiin sekä avaa käytännön esimerkein ja tosielämän tarinoin kylmän veden vaaroja sekä kertoo vesiliikuntalajeja harrastaville, miten harrastuskautta voi pidentää.

Kalastajan Kanavan toteuttama sarja on rakennettu yhteistyössä Ursuk Oy:n sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton kanssa. Sarjan asiantuntijoina toimivat mm. Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivueen pintapelastaja Mikko Knuutila sekä Varsinais-Suomen Pelastuslaitoksen palomestari Marko Rostedt.

Vaatteella on väliä -sarja alkaa helmikuun 10. päivä.

Perjantai-illan LivE - suoraa asiaa kalastuksesta joka perjantai klo 21.00

January 05, 2017

Kalastajan Kanava toteutta vuoden 2017 aikana seuraajilleen Perjantai-illan LivEn idealla, puhutaan kalastuksesta joka perjantai ilta samaan aikaan. Osallistujat voivat esittää kysymyksiä, kommentoida ja seurata kunkin LivEn aihetta suoraan omalta koneelta, kännykältään tai tabletilta. Aiheina ovat erilaiset kalastustekniikat, kalastusalan tekijät, tapahtumat ja paikat. Puhutaan myös välineistä, niiden käytöstä, huollosta ja uusien hankinnasta. Pohditaan mistä kaloja löytyy milloinkin ja miten.

 

Perjantai-illan LivE on joka perjantai klo 21.00 Kalastajan Kanavan Facebookissa ja isäntänä toimii kanavan vetäjä Jyri Kuusisalo. Jos haluat seurata LivEä kannattaa Kanavan Faceboo-sivu laittaa seurantaan ja lisäksi valita Katso ensin ja ja kaikki julkaisut, näin saat ilmoituksen kännykkääsi, kun aloitamme suoranlähetyksen kanavalla.

Kalastajan Kanava dokumentoi Hongkong Challenge -heittokalastuskisan

August 31, 2016

Kalastajan Kanava dokumentoi yhden Suomen suurimman heittokalastuskilpailun tapahtumia Lohjanjärvellä 10.9.2016. Hongkong Challenge -heittokalastuskisan tunnelmia voi seurata Kalastajan Kanavan Facebookissa päivän aikana julkaistavien videoiden välityksellä. Kisaan osallistuu 150 venekuntaa. 

Mediatiedote: Uudelle Kalastajan Kanavalle vuorokaudessa jo yli tuhat seuraaja

September 14, 2015

Suomessa arvioidaan olevan noin 1,8 miljoonaa vapaa-ajan kalastajaa. Kalastusaiheisia videoita löytyy YouTubesta englanninkielisenä yli 7 miljoonaa ja suomenkielisiä toistakymmentätuhatta. Suomalaisille kalastajille ei kuitenkaan ole tarjolla yhtään kalastukseen painottuvaa YouTube-kanavaa, joka toimisi kuten kaupalliset televisiokanavat esittäen erilaisia sarjoja, dokumentteja sekä uutisia. Juuri julkaistu Kalastajan Kanava tarjoaa syksystä 2015 eteenpäin monipuolista kalastusaiheista ohjelmaa suomenkielellä suomalaisille vapaa-ajan kalastajille.

Please reload