YouTube player

Niin sanottu ”sissikalastus” kasvattaa suosiotaan. Kalastuksen harrastajat viihtyvät kevyellä kalustolla pienvesillä, eikä ihme. Pienimuotoiset vesistöt voivat osoittautua todellisiksi mansikkapaikoiksi, joissa ei paljoa muihin kalastajiin törmää. Me kävimme sissikalassa hauen perässä. Katso miten kävi!

Sissikalastus ei ole aivan ongelmatonta. Veneiden laskeminen veteen, autojen ja yhdistelmien parkkeeraaminen sekä vesistöjen mahdolliset rajoitukset – kaikki nämä pitää etukäteen selvittää. Venettä ei saa laskea mistä tahansa, parkkeerata ei voi mihin tahansa, vesistössä voi olla kalastus- tai perämoottorirajoituksia.

Kalasta Oikein -sarjassa käymme läpi erilaisia kalastustilanteita sekä niihin liittyviä huomioitavia asioita. Kun kaikki hoidetaan kunnolla, niin useimmiten kaikki myös sujuu. Menkää ihmeessä uusille vesille ”sissikalaan” – kireitä siimoja kaikille!

Kalastonhoitomaksun muutokset 1.1.2024 alkaen: Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–69-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Poikkeuksena ovat kalastajat, jotka ovat täyttäneet 65 vuotta 31.12.2023 mennessä: heidät on vapautettu maksusta.

Yhteistyössä: Kalatalouden Keskusliitto