YouTube player

Kalastuksen juurilla – mistä kaikki on saanut alkunsa

Kalastuksen juurilla -sarjan toinen parivaljakko on äiti ja tytär, Anu ja Aino Lastumäki, jotka ovat kulkeneet yhdessä vesillä, jäillä ja luonnossa, aivan Ainon syntymästä lähtien. Ainon vanhempien työ merellisessä ympäristössä ja vahva luontosuhde on tarttunut myös jälkikasvuun monipuolisella tavalla.

Lähdimme kaksikon kanssa kalaan Helsingissä ja samalla kuvasimme ja haastattelimme heitä tekemisen lomassa. Ohessa on heidän tarinansa.

Monella kalastajalla kalastuskipinä on syntynyt jo lapsuudessa. Usein oma vanhempi, isovanhempi tai muu läheinen ihminen on edesauttanut harrastuksessa alkuun. Kalastus on kokonaisvaltainen elämys ja sen kipinän synnyttäminen jälkipolvissa on korvaamatonta.

Jos et itse kalasta, kannattaa lapsille mahdollistaa kalastuselämyksiä vaikka Vapaa-ajankalastajien lasten kalastusleirin puitteissa. Tutustu kesän leireihin: fisuun.fi

Kalastuksen juurilla on toteutettu yhteistyössä Metsähallituksen ja Suomen Vapaa-ajankalastajien kanssa. Sarja on osin rahoitettu Maa- ja metsätalousministeriön kalastonhoitomaksuvaroista.