YouTube player

Kalastuksen juurilla – mistä kaikki on saanut alkunsa

Kalastuksen juurilla -sarjan kolmannessa tarinassa, isoisä Pekka Kaskela ja lapsenlapsi Kasperi Päytäkivi kertovat meille yhteisen tarinansa. Tämä parivaljakko on kerennyt kokemaan jo paljon yhdessä vajaan parin vuosikymmenen aikana. On vaellettu yhdessä Lapissa, ongittu lähivesillä ja traileroitu venettä eri vesistöille. Lähdimme kaksikon kanssa heidän kotivesilleen ahvenkalaan ja samalla kuvasimme sekä haastattelimme heitä yhdessä kalastamisen lomassa.

Monella kalastajalla kalastuskipinä on syntynyt jo lapsuudessa. Usein oma vanhempi, isovanhempi tai muu läheinen ihminen on edesauttanut harrastuksessa alkuun. Kalastus on kokonaisvaltainen elämys ja sen kipinän synnyttäminen jälkipolvissa on korvaamatonta. Lähde siis kalaan lasten tai lastenlasten tai muiden lähipiirisi lasten kanssa?

Jos itse ei kalasta, kannattaa lapsille mahdollistaa kalastusta vaikka lasten kalastusleirin puitteissa. Tutustu kesän leireihin: fisuun.fi

Kalastuksen juurilla on toteutettu yhteistyössä Metsähallituksen ja Suomen Vapaa-ajankalastajien kanssa. Sarja on osin rahoitettu Maa- ja metsätalousministeriön kalastonhoitomaksuvaroista.