YouTube player

Vuoden alusta voimaan astuneessa kalastuslaissa moni asia on muuttunut. Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ovat yhteistyössä Kalastajan Kanavan kanssa toteuttaneet 8-osaisen Kalastajan vastuut ja velvollisuudet -ohjelmasarjan. Sarjan tavoitteena on avata ja kertoa kaikille kalastajille uuden kalastuslain tuomista muutoksista, sekä helpottaa jokaisen omaa harrastamista.

Sarjan keskiössä on lakiuudistuksen ohella myös eri kalastusmuotoihin liittyvät luvat ja maksut. Lisäksi esiin nostetaan myös kaikkien vapaa-ajankalastajien oma tekeminen ja sen vaikutukset kalakantoihin ja vesistöjen hyvinvointiin.

Sarja tarjoaa monipuolisen kokonaiskuvan niistä vastuista ja velvollisuuksista, mitä meillä kaikilla harrastajilla on, joten tervetuloa mukaan

Kalastonhoitomaksun muutokset 1.1.2024 alkaen: Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–69-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Poikkeuksena ovat kalastajat, jotka ovat täyttäneet 65 vuotta 31.12.2023 mennessä: heidät on vapautettu maksusta.

Löydät jaksot osoitteesta:
http://kalastajankanava.fi/kalastajan-vastuut-ja-velvollisuudet/